Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co nie lubią słodkich ciastek - wytrawne muffinki serowe.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 24
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 45
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 105
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 24
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 45
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 105
Składniki
W misce należy połączyć suche składniki, dodać szczyptę soli, pieprzu i suszonej bazylii. W drugiej misce łączymy składniki mokre czyli olej, mleko i jajka. Uzyskany płyn wlewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy na gładką masę.<br />
Wypełniamy ciastem foremki do muffinek w 3/4 wysokości. Do każdej dodaj kilka pokruszonych kawałeczków dojrzewającego sera. Pieczemy muffinki w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 20 minut.
Świeżutkie muffinki pałaszowaliśmy z posiekaną bardzo drobno i wymieszaną ze śmietaną rzodkiewką. Zdania w naszym domu na temat wytrawnych muffinek są podzielone. Mimo tego, że jestem niepoprawnym łasuchem tak podane ciastka bardzo mi smakowały.
Natomiast jeżeli nie lubisz wytrawnych ciastek zapraszamy na słodkie przysmaki dostępne w linku pod wpisem: