Do góry

Desery Przepis na:

Z gruszkami pod pierzynka bezową

Desery

Autor: Pauliska

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 87

Dodano: 02.10.2009

Odsłon: 6708

Szybkie i pyszne:) (tortownica 20cm)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odzielic 2 białka od jajek i odstawic na bok.

  2. 2 zółtka i jajko utrzec na puch z 0,5 szkl cukru.

  3. Stopniowo dodawać mąki, kakao, cynamon, olej, proszek do pieczenia. Ucierać na jednolitą masę.

  4. Do tortownicy wlać ciasto a na nie rozrzucic pokrojone w plasterki gruszki.

  5. Wsadzić do piekarnika i piec ok25min w temp 165stpni

  6. W tym czasie ubic na sztywno piane z bialek z 4 łyzkami cukru.

  7. Po 20-25min wyjac ciasto, wyłożyć na nie pianę i piec jescze ok 15-20 min zmniejszajac tem do 155-160stopni.

  8. Ciasto smakuje wybornie jeszcze cieple jak i zimne! Smacznego!:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Inezz 30 stycznia 2010 Trochę za słodkie mi wyszło, ale przepis super, dodaje do ulubionych może następnym razem wyjdzie lepiej;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gabka79 28 listopada 2009 fajny przepis, niestety mi nie wyszło - ciasto nie wyrosło, co mogłam zrobić źle?! Ale zapach cynamonu w całym mieszkaniu rewelacyjny:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 02 października 2009 Świetny przepis - szybki i tani. Na pewno spróbujemy. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń