Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1767
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 259
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 252
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1767
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 259
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 252
Składniki
Ubijamy białka z cukrem,dodajemy żółtka, następnie masę mieszamy delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w 180 stopniach przez 30-35min. Studzimy i przekrawamy na 2 krążki.
Rozpuszczamy galaretkę wg przepisu i odstawiamy w chłodne miejsce. Truskawki myjemy i obieramy z ogonków.
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem,dodajemy żelatynę rozpuszczoną w ok. pół szklanki wrzątku, letni roztwór dodajemy,mieszamy i połowę masy śmietankowej wylewamy na 1krążek
Przykrywamy 2krążkiem,dodajemy 2część śmietany, układamy na wierzch truskawki wedle gustu i zalewamy wszystko galaretką:) Do lodówki na minimum 2h i można kosztować! :D
Ps. boki można udekorować wiórkami czekoladowymi dla dekoracji:)