Do góry

Desery Przepis na:

Zachód słońca

Desery

Autor: jagoda114

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 643

Dodano: 08.11.2011

Odsłon: 8078

Pyszny, można upiec wcześniej, im dłużej leży, tym jest lepszy.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć, dodawać po jednym żółtku i po trochę cukru, ucierać. Dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem, połączyć. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem łyżką. Ciasto podzielić na pół, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao.

  2. Do dwóch wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą nakładać na przemian ciasto jasne i ciemne. Piec ok 50 min w 180"

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń