Do góry

Dania główne Przepis na:

Zając w śmietanie

Dania główne

Autor: poziomka45

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 2

Dodano: 31.01.2009

Odsłon: 346

Smacznego!

Składniki

  • pokrojny na części zając, 1
  • jagody jałowca
  • zmielony pieprz
  • sól
  • duża cebula
  • seler, marchew, pietruszka
  • masło, 15 dag
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso natrzeć jałowcem i pieprzem, obłożyć pokrojonymi w drobne plastry jarzynami. odstawić w chłodne miejsce na parę godzin.Nastepnie usunąć jarzyny osolić <niezbyt mocno>.Posmarować masłem i wstawić do nagrzanego piekarnina ok200 C. Piec aż będzie miekkie mieso, cały czas polewajć wytworzonym na początku sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń