Do góry

Przekąski Przepis na:

Zakąska z ciasta francuskiego

Przekąski

Autor: Monika87

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 865

Dodano: 11.01.2009

Odsłon: 3441

Łatwe i szybkie do przygotowania, pyszne przekąski zarówno na ciepło jak i zimno idealne na przyjęcie dla znajomych, do piwa, czy poprostu do zagryzania :P

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kupne ciasto francuskie (mozna zrobić własne ale po co sobie zycie utrudniac:P) dzielimy wzdłuż na 2 częsci. Na każdej po kolei ukladamy: szynka, ser, posiekana cebula, czosnek i posiekany ogórek konserwowy. Tak gotowe ciasto zawijamy w roladkę, sklejamy po bokach i kroimy na ok 1 cm krążki. Na blachę kładziemy papier do pieczenia (ten w który było zawinięte ciasto francuskie) i wykladamy krazki. Wstawiamy do piekarnika na ok 20 minut i gotowe!! Są pyszne zarówno na zimno jak i ciepło i idealnie nadają się jako przekąska do piwa :) Polecam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Monika87 18 lutego 2012 Surowa, aż wstyd że po takim czasie odpisuje ale rzadko tu zaglądałam... :P Teraz będę częściej :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 13 czerwca 2009 Mam pytanie a cebule trzeba wcześniej podsmażyc czy ma byc surowa?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń