Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady oraz masła orzechowego.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34597
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34597
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Oba rodzaje czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i każdą czekoladę osobno rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając.
Do białej czekolady dodajemy 4 dag masła orzechowego, a do gorzkiej 6 dag i dokładnie mieszamy.
Płaską, formę (ja użyłam prostokątnej 17x19 cm) wykładamy papierem do pieczenia.
Ciemną masę wylewamy i wygładzamy. Na nią wylewamy jasną i mieszamy trzonkiem łyżki, tworząc fantazyjne esy-floresy. Wstawiamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.