Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek przygotowany z własnej roboty zakwasu smakuje wybornie. Sam zakwas nie wymaga wiele zachodu, więc warto poświęcić mu chwilkę.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 117
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 364
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 242
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3465
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 117
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 364
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 242
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3465
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, powoli zalewamy letnią wodą i dokładnie mieszamy. Przelewamy do glinianego naczynia, dodajemy resztę składników ( czosnek obieramy i rozgniatamy ) i mieszamy. Przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni. W zależności od temperatury w której leżakuje nasza mikstura powinna być gotowa po 3-5 dniach.