Do góry

Przetwory Przepis na:

Zalewa do papryki konserwowej

Przetwory

Autor: kuchareczka69

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 216

Dodano: 11.05.2008

Odsłon: 13967

.

Składniki

  • woda, 3 szkl.
  • ocet, 0,5 szkl.
  • sól, 1 płaska łyżeczka
  • cukier, 2 czubate łyżki
  • olej, 1 łyżka
  • liść laurowy, 1 sztuka
  • ziarenka gorczycy, 20 sztuk
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zagotowac jak zalewa wystygnie zalewac nia papryke ulozona w sloikach. Papryke zalac zakrecic wlozyc do garnka z woda i od zagotowania gotowac 10 minut wyjac z garnka. Mozna spozywac po około tygodniu.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchareczka69 18 grudnia 2008 ocet taki najzwyklejszy 10% a co do ilosci papryki to ja poprostu wkladam papryke do sloikow bez wazenia i robie kilka porcji tej zalewy bo taka jedna porcja to tak gdzies na 2 max 3 duze sloiki wystarczy. duze czyli takie litrowe.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pumcia 17 grudnia 2008 1) ilu procentowy ocet?
2) na jaka ilosc papryki sa te proporcje?
Z gory dziekuja za odpowiedz

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń