Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekana bułeczka z jajkiem sadzonym.

Przekąski

Autor: marzkan33

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 06.08.2008

Odsłon: 736

Bułeczka z piekarnika z jajkiem sadzonym.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z bułeczki kajzerki odcinamy kapelusz,wydrążamy środek/miąższ/.Do środka wkładamy podsmażone,doprawione solą i pieprzem, pieczarki /ew.drobno pokrojoną szyneczkę/.Potem dodajemy pokrojoną cebulkę,przykrywamy wszystko usmażonym na maśle jajkiem sadzonym,posypanym solą i pieprzem.Na wierzch sypiemy utarty ser żółty/lub kładziemy plaster sera żółtego/.Możemy posypać całość natką pietruszk lub szczypiorkiemi.Wkładamy bułeczkę, z kapeluszem obok, do piekarnika, zapiekamy ok 5 min w200 st.Bułka musi być chrupiąca a ser roztopiony.Wyciągamy bułeczkę polewamy środek ketchupem i nakrywamy kapeluszem.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ena55 10 sierpnia 2008 Wg mnie dobry przepis muszę go wypróbować ! Dzięki do usłyszenia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń