Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia zapieczona z kurczakiem i warzywami
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32708
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32708
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Składniki
Cukinię dokładnie umyć. Przekroić na pół i wydrążyć.
Kurczaka pokroić bardzo drobno lub zmielić w maszynce. Następnie oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć na oliwie z oliwek. Do kurczaka dodać puszkę pomidorów i poddusić, a później odparować nadmiar wody.
Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Kurczaka wymieszać z drobno pokrojoną papryką, kukurydzą, kaszą oraz miąższem z cukinii (bez pestek).
Wydrążoną cukinię napełnić farszem i ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 min (aż cukinia będzie miękka). Smacznego.