Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-06-2013
Smaczne, zdrowe danie :) Mozna przygotowywac je caly rok- zarowno ze swieza, jak i mrozona fasolka.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 221
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 137
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 221
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 137
Składniki
Fasolke obgotowac we wrzacej, posolonej wodzie ok 10 minut (jesli jest swieza, przed gotowaniem pokroic ja na mniejsze kawalki). Mieso i papryke pokroic w kostke, cebule posiekac, marchew pokroic w plasterki. Na patelnie wlac lyzke oleju, dodac mieso i warzywa, podlac odrobina wody i dusic razem ok 10 minut. Po tym czasie zdjac z ognia, dodac odsaczona, podgotowana fasolke i wszystko razem dobrze wymieszac.
Naczynie zaroodporne wysmarowac tluszczem, wylozyc do niego warzywa z miesem. W misce ubic 2 jajka, dodac przyprawy i posiekana natke pietruszki, wlac mleko i dobrze wymieszac. Masa jajeczna zalac przygotowana zapiekanke- piec w temperaturze 160 stopni ok 40 minut- az nadmiar plynu odparuje, a zapiekanka na wierzchu zezloci sie. Podawac z dowolna surowka.