Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mocno inspirowany propozycją podania wątróbki drobiowej użytkownika: gvlba
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 70
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 70
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Składniki
Ziemniaki w mundurkach ugotować w osolonej wodzie
Cebulę poszatkować , wątróbkę pokroić (3-4 części z każdej) i całość obsmażyż na oleju jeszcze bez przypraw- szybko i na dużym gazie. Wyłączyć ogień.
Do wątróbki dołożyć jabłko i paprykę pokrojone w drobną kostkę.
Ziemniaki pociąć na grube plastry , 3/4 z nich ułożyć na dnie formy do zapiekania, na to wyłożyć wątróbkę i przyprawić. Na wierzch reszta ziemniaczanych talarków.
Zapiekankę piec 20 min w piekarniku - 180st. Po tym czasie zalać ją jajkami rozbełtanymi ze śmietaną l(mieszankę lekko osolić) i piec kolejne 20 min w takich samych warunkach.
Życzę smacznej pospolitej potrawy.