Do góry

Przekąski Przepis na:

zapiekane cukinie z masełkiem i parmezanem

Przekąski

Autor: amber

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano: 22.07.2008

Odsłon: 1759

danie, które nauczyłam się robić we Włoszech, bardzo proste, mało pracochłonne ale bardzo bardzo smaczne ! Polecam wszystkim gorąco !!! :)

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte Cukinie przeciąć na pół - podłużnie i dość głęboko ponacinać (najlepiej w krateczkę). Osolić tak przygotowane połówki (wg mnie lepiej smakują więcej posolone) i włożyć do piekarnika na 40 minut na 180 stopni C. Następnie trzeba przygotować plasterki masła i ponakładać je na gorącą cukinie i obficie posypać cukinie tartym parmezanem. Następnie włożyć cukinie z powrotem do gorącego piekarnika (również na 180 stopni C) Piec, aż parmezan się zarumieni (ok 5 minut). Gotowe. Smacznego !!! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amber 06 sierpnia 2008 ok czekam na opinie: pycha czy mało pycha a może fuj ?? hehe dajcie znać czy Wam smakuje !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń