Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,zdrowy deser pachnący cynamonem:)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
Jabłka umyć,odciąć wierzch a wnętrze wydrążyć delikatnie i pociąć drobno.Wnętrze"miseczek" jabłkowych posypać cynamonem. Ser rozmieszać z pokrojonym drobno miąższem jabłka,cukrem,posiekanymi migdałami i żurawiną (trochę migdałów zostawić do posypania na wierzchu) Jabłka dokładnie nadziewać przygotowaną masą,posypać na wierzchu migdałami. Tak przygotowane jabłuszka ułożyć na żaroodpornym naczyniu wysmarowanym lekko tłuszczem i dodać trochę wody(tylko by zakrywała dno. Piec w temp 200 st ok 20-30 min aż jabłka zmiękną,smacznego.