Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona wytrawnej babeczki, tym razem w chlebie ze szpinakiem, oscypkiem i jajkiem. Zdecydowanie mniej kaloryczna i zdrowsza wersja niż poprzednio :))) W mojej skromnej ocenie ten sposób wykonania koszyczka smakuje mi dużo bardziej, niż z boczkiem.
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 104
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 104
Składniki
Z chleba tostowego odkrawamy skórki i wałkujemy środki na cieniutkie placki. Każdy placek przekrawamy na pół. Z chleba wycinamy również kółka. Takie, aby pasowały na dno formy.
Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy umyty szpinak. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Gdy szpinak się poddusi, przekładamy go do miski i na tej samej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem (ok 3 minut). Gdy lekko się zeszklą, wrzucamy szpinak, dodajemy mascarpone i doprawiamy solą i pieprzem.
Formę na muffinki wykładamy chlebem: 1 krążek na dno i 3 paski rozwałkowanego chleba na boki. Każdą babeczkę smarujemy masłem i na każdą z nich wykładamy po 2 - 3 łyżki szpinaku oraz parę kawałków pokrojonego w kostkę oscypka.
Na wierzch każdej babeczki wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w 180*C przez ok 15 minut.