Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane naleśniki na ostro

Przepis dnia 2008-02-22
Dania główne

Autor: wellina

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 2862

Dodano: 20.02.2008

Odsłon: 66208

mała wariacja n/t meksykańskiego buritto

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej i podsmażyć cebulę pokrojoną w półksiężyce, dodać pokrojone pieczarki i pokrojoną w paseczki szynkę. Smażyć przez chwilę a pod koniec dodać kukurydzę i 1 rozgnieciony ząbek czosnku oraz przyprawy i tabasco. Następnie dodać 1/4 szklanki sosu pomidorowego. Odstawić do przestygnięcia. W osobnym naczyniu zmieszać sos pomidorowy z czosnkiem, przyprawami i tabasco. Na naleśniki wyłożyć ostudzony farsz i zwinąć zakładając boki naleśników do wewnątrz. Ułożyć je w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, polać sosem pomidorowym i posypać serem żółtym oraz odrobiną oregano. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 10 min. Podawać najlepiej z sałatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń