Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte, niby ziemniaczane ale z wkładem.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 406
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 406
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Składniki
Ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę, zmieszać z jajkiem, mąką, dodać sól i pieprz - zagnieść ciasto i podzielić na 8 części.
Pokrojony w kostkę boczek i cebulę podsmażyć, dodać mięso mielone i przyprawić. Przecier połączyć ze śmietaną.
Rozwałkować ciasto, smarować sosem, położyć farsz mięsny, składać w koperty /dobrze skleić/. włożyć do wysmarowanej formy. Zapiekać ok 1 godziny. SMACZNEGO.