Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane talarki

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 30.01.2009

Odsłon: 17855

Nowa forma zapiekanki.

Składniki

  • duże ziemniaki, 4
  • duża cebula, 1
  • jajka, 4
  • wędlina, 40 dag
  • margaryna, 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • natka
  • ewentualnie trochę papryki dla kolorystycznego ożywienia potrawy
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie Ziemniaki obieram i kroję w plasterki. Na patelni rozgrzewam margarynę, dodaję ziemniaki, duszę, aż będą miękkie. 2.Cebulę kroję w pół plastry, wędlinę i paprykę w paski. Podsmażam wszystko osobno, łączę z ziemniakami, przyprawiam solą i pieprzem. 3.Jajka roztrzepuję, mieszam z ziemniakami i zapiekam około 10 minut. 4.W innej wersji gotuję jajka na twardo, studzę i po obraniu dzielę wzdłuż na cztery części. Zapiekane warzywa wykładam na głęboki półmisek. Na wierzchu układam cząstki jajek. 5.Gotowe danie dekoruję maleńkimi gałązkami natki i krążkami czerwonej papryki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bella145 02 kwietnia 2009 też dodałabym żółtego sera! tak zrobiłam i było przepyszne. dzieki pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

generall 06 lutego 2009 wygląda apetycznie, chociaż ja dodałbym jeszcze żółtego sera żeby jeszcze lepiej wszystko scaliło... Pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń