Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie wegetariańskie. Zielono-żółte:)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 100
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 100
Składniki
Warzywa gotujemy, każde osobno. Ziemniaki mogą być lekko twardawe, dopieką się. Kroimy je w grube plastry. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plastry masła, na to pokrojone ziemniaki, wykładamy resztę warzyw, zalewamy to śmietanką doprawioną solą i pieprzem.
Wszystko posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy aż ser stopnieje.
Wyjmujemy i podajemy porcyjki polane sosem z podanych składników:) Ogórek oczywiście trzemy na tarce o dużych oczkach:)