Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane ziemniaki

Przekąski

Autor: xBeatix

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 292

Dodano: 15.10.2009

Odsłon: 17311

Pyszne chrupiące ziemniaczki poprostu rewelacja :)

Składniki

  • młode ziemniaki, 1/2 kg
  • boczek, 100 g
  • cebula, 1
  • głowka czosnku, 1
  • sól
  • słodka papryka
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wyszorować szczoteczką, a następnie w łupinkach gotować w osolonej wodzie ok. 10 min. W międzyczasie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju pokrojoną w kostkę cebulkę i boczek. Ziemniaki odcedzić, rozgnieść widelcem lub praską na kawałki. Posypać cebulką i boczkiem, porozkładać na nich ząbki czosnku. Całość posypać słodką papryką. Zapiekać 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń