Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 13958

Zapiekanka z białej kiełbasy z cebulą i czosnkiem.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, ułożyć w nim ścisło kiełbasę. Cebulę obrać i po- kroić w krążki. Z główki czosnku oddzielić 5 ząbków, obrać je. Kiełbasę obłożyć cebulą i czosnkiem. Doprawić pieprzem. Piec w gorącym piekarniku około 50 minut. Co jakiś czas kiełbasę nakłuwać wykałaczką. Najlepiej podawać ją na gorąco, z chrzanem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 07 sierpnia 2009 Robie podobna kiełbasę ale zamiast smalcu odrobina oleju a w trakcie pieczenia podlewam piwem.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń