Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szybka i tania
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy. Brokuła dzielimy na różyczki i obgotowujemy. Cebulę siekamy, drobno kroimy kiełbasę i smażymy. Dynię lekko podsmażamy, zalewamy wodą i podduszamy doprawioną pieprzem i solą (nie ma byc za miękka). Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy na dno dynię, na to ziemniaki,posypujemy je przyprawą do ziemniaków. Na to cebula z kiełbasą, brokuły, ziemniaki. Przygotowujemy sos beszamelowy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąką (zasmażka) dolewamy mleka ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Doprawiamy i gotujemy do zgęstnienia. Polewamy zapiekankę. Całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w 180st przez ok30min. Ja swoją posypuję jeszcze otrębami pszennymi ;)