Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka, która jest specjalnością mojego Mężczyzny :) Danie niezwykle proste, szybkie i pyszne... Idealne dla wielbicieli makaronów (czyli kogoś takiego jak ja)...
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę drobno siekamy i dusimy na niewielkiej ilości oleju lub margaryny, aż uzyska złoty kolor.
Na osobnej patelni smażymy mięso. Pod koniec doprawiamy je solą, pieprzem i bazylią oraz dodajemy koncentrat pomidorowy i zeszkloną cebulkę.
Na blaszkę o wymiarach 20/40cm wykładamy większą część makaronu, na to mięso z cebulą i odrobinę startego sera, a następnie resztę makaronu i resztę sera.
Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C i pieczemy do czasu, aż ser się roztopi i zrumieni. Danie dobrze smakuje z sosem czosnkowym.