Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na każdą okazję:)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Pieczarki pokroić w paski, cebulkę pokroić w kostkę i smażyć z pieczarkami. Lekko przyprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażyć mięso mielone. Potem te składniki ze sobą wymieszać.
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.
Zrobić sos: wlać 2 śmietanki do naczynia, wrzucić 2 jajka, dodać czosnek przetarty przez praskę, wsypać do tej śmietanki sos boloński (proszek) oraz potarty na grubych oczkach ser. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać.
Ugotowany makaron ułożyć w żaroodpornym naczyniu z resztą składników: makaron - mięso z pieczarkami - sos i druga warstwa tak samo.
Nagrzać piekarnik do 150 stopni i zapiekać około 1 godziny:)
Życzę wszystkim smacznego:)