Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka marokańska

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 05.02.2009

Odsłon: 48718

Pyszna i zdrowa zapiekanka.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyrządzanie: Marchewkę pokroić w kostkę, pomidory i cebulę w cząstki. Mięso pokroić w plastry, posolić i popieprzyć. Marchewkę zalać bulionem, gotować 5 - 10 minut, aż marchewka stanie się miękka. Zdjąć z ognia, wsypać kuskus, dodać masło oraz cynamon. Odstawić na 10 minut. Mięso usmażyć. Na olej po mięsie wsypać chili, kmin rzymski, kolendrę. Dodać pokrojone pomidory i dymkę, poddusić. Następnie wymieszać z kuskusem. Przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć plastry mięsa, posypać pokruszoną fetą. Zapiekać 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 28 maja 2014 Ciekawie brzmi i wygląda. Przepis do wypróbowania czeka w kolejce :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

weroni 06 marca 2009 Dymka to taki gruby szczypiorek,wyglada jak zielone rureczki,swietnie zastepuje tradycyjna cebule:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń