Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka pasuje z ziemniakami lub np kaszą.Podaję składniki na większe naczynie żaroodporne
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Marchew oczyścić i zetrzeć na drobniejszych oczkach.Pieczarki i cebule oczyścić,pokroić na mniejsze kawałki i udusić na odrobinie oleju tak b y odparował nadmiar wody.Doprawić pieprzem i solą.Filety pokroić w kostkę i wymieszać z curry.Ser utrzeć na dużych oczkach i wymieszać z majonezem.
Utartą marchewkę rozłożyć na posmarowanej tłuszczem blasze lub naczyniu żaroodpornym,na marchew rozłożyć pokrojonego i doprawionego fileta,następnie pieczarki z cebulą a na końcu rozłożyć warstwę sera z majonezem.Piec w temp.180 st ok 50 min.Posypać posiekaną natką.