Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka naleśnikowa

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 22.04.2009

Odsłon: 16060

Idealny obiad dla całej rodziny, połączenie delikatnych naleśników, warzyw i żółtego sera w formie zapiekanki. Naprawdę warto spróbować :)

Składniki

  • jajka, 4
  • mleko, 400 ml
  • mąka, 1 i 1/2 szklanki
  • masło, 2 łyżki
  • olej, 3 łyżki
  • Bułka tarta, łyżka
  • mrożonka warzywna lub szpinak, 1 opakowanie
  • żółty ser, 5 dag
  • cebula, 1
  • sól, pieprz, szczypta
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić ciasto naleśnikowe: do garnuszka wsypać mąkę, wbić dwa jajka, dodać sól, mleko, szklankę wody i mieszając lub miksując, wyrobić ciasto. Jeśli jest za gęste, dodać trochę wody.

  2. Dolać stopione masło, odstawić na 20 minut. Na oleju usmażyć cienkie naleśniki.

  3. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.Dodać mieszankę mrożonych warzyw lub mrożony szpinak. Dusić około 10 minut. Dodać dwa roztrzepane jajka, smażyć jeszcze przez chwilę, mieszając.

  4. Żółty ser pokroić w paseczki. W natłuszczonej formie układać naleśniki na przemian z masą warzywną. Wierzch ozdobić kratką z sera. Zapiekać 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub-26 28 stycznia 2014 ciekawa zapiekanka i bardzo ładnie podana!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

angel58 31 grudnia 2009 fajna potrawa-a to czerwone,to może ketchup...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milia34 24 kwietnia 2009 wygląda przepysznie na pewno zrobie,ale co to jest to czerwone na wierzchu pod paskami sera?pozdrawiam:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milia34 24 kwietnia 2009 a co to jest to czerwone na samym wierzchu pod paskami sera?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milia34 24 kwietnia 2009 wygląda bardzo apetycznie ,na pewno zrobię,pozdrawiam:)))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń