Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka rybna ze szpinakiem

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20666

Dodano: 09.04.2008

Odsłon: 9595

1 porcja to 250 kcal.

Składniki

  • 2 filety rybne np. z morszczuka
  • 6 ząbków czosnku
  • 30 dag szpinaku
  • 2 łyżki śmietany,
  • 3 łyżki tartego, ostrego sera żółtego
  • sól
  • tymianek
  • po 1 łyżce masła i oleju
  • łyżka tartej bułki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyrządzanie: Szpinak umyć, oberwać liście, odrzucić łodygi. Liście obgotować 3 minuty we wrzątku, odcedzić, po czym poszatkować. Zasmażyć w garnuszku z pokrojonym czosnkiem, masłem oraz śmietaną. Posolić i popieprzyć do smaku. Filety posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, posmarowanym olejem i posypanym tartą bułką. Przykryć szpinakiem. Zapiekać około 20 minut. Pod koniec posypać serem i dopiec jeszcze przez 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń