Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe danie, zasmakuje szczególne Tym, którzy lubują się w zapiekankach z serem, z pewnością zapamiętacie ten przepis:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Składniki
Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, osączyć na sicie i przełożyć do miski. Paprykę i pora oczyścić, pokroić w spora kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić warzywa, podsmażyć 3 minuty. Lekko przestudzić. Salami pokroić w paski. Do ryżu dodać warzywa oraz salami. Ser zetrzeć na tarce i razem z jajkami, bułką tartą, natką, oregano, papryką dodać do ryżu. Doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, nałożyć ryżowo-warzywną masę. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 45 minut.