Do góry

Dania główne Przepis na:

zapiekanka ryżowa z kapustą

Dania główne

Autor: andzia29

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 96

Dodano: 31.08.2009

Odsłon: 578

tanie i smaczne

Składniki

  • ryżu, 3 woreczki
  • kapusty, 1 główka(mała)
  • jajka, 2szt
  • cebula, 2 szt( średnie)
  • masło, parę plasterków
  • papryka w proszku
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować, kapustę poszatkować i ugotować(na pół miękką) odcedzić i odcisnąć z niej wodę. Cebulę pokroić i zrumienić na tłuszczu.

  2. Ryż, kapustę, 2 jajka,cebulę, pieprz, sól i szczyptę papryki wymieszać razem.Przełożyć do żaroodpornego naczynia i na wierzchu położyć plasterki masła.Włożyć do piekarnika i zapiec na rumiano. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń