Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć dzisiaj poniedziałek znowu, kurczę jak ten weekend szybko minął, a działo się dużo. W kuchni unosił się zapach dalekiej Azji, więc w najbliższym czasie na blogu zagoszczą egzotyczne potrawy, na razie jednak dzisiaj prosty i szybki obiad, ponieważ załatwiałem trochę spraw na mieście. Co powiecie na bardzo smaczną i prostą zapiekankę ryżową z mięsem mielonym :) Czy ktoś się skusi? :)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Składniki
Do miski wkładamy mięso, dodajemy kmin rzymski, oregano, bazylię, musztardę sól i pieprz, i wszystko razem mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. W międzyczasie gotujemy wodę na ryż i dodajemy curry, gotujemy na średnim ogniu i odcedzamy. Gdy cebula zeszkli się, dodajemy mięso, łączymy składniki i smażymy, aż całe się zarumieni. Pomidory sparzamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy do mięsa i znów wszystko razem łączymy. Na koniec dodajemy bazylię, oregano i doprawiamy do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy z ryżem. Z wierzchu posypujemy startym serem, przykrywamy dokładnie i nagrzewamy piekarnik do 200°C. Pieczemy około 10-15 minut. Smacznego!