Do góry

Dania główne Przepis na:

zapiekanka z baklazana i parmezanu

Dania główne

Autor: olit009

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 5

Dodano: 27.09.2009

Odsłon: 783

smaczne i zdrowe

Składniki

  • baklazan, 6-8sztuk
  • jajko,mleko,maka, wg uznania
  • oliwa z olkiwek/ lub inny tluszcz, do smazenia
  • sol.pieprz, do smaku
  • tarty parmezan lub inny ser, ok 250 dag
  • przecier pomidorowy, ok 1.5 l
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. umyc baklazana,i pokroic w plasterki ok 0.5 cm,z pomidorow przygotowac sos jak do spaghetti

  2. z mleka maki i jajka przygotowac geste ciasto nalesnikowe i zanurzac w nim baklazana i nastepnie smazyc na zloty kolor

  3. przygotowac forme i ukladac baklazany polac sosem pomidorowym posypac serem,i polozyc kolejna warstwe baklazana,sos i ser, itd

  4. rozgrzac pikarnik do 180 stopni i wstawic baklazana piec ok 20 minut mozna podawac na cieplo i na zimno

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń