Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z chleba

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15433

Dodano: 05.02.2009

Odsłon: 10542

Proste i smaczne.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. SOS: majonez wymieszać z keczupem i ogórkiem startym na grubej tarce.

  2. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na grzanki.

  3. Wędlinę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć.

  4. Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na złoto lub zaparzyć w kuchence mikrofalowej.

  5. Na posmarowaną olejem patelnię wyłożyć grzanki i zalać jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Na to wyłożyć wędlinę, następnie cebulę, przykryć serem. Delikatnie podsmażyć by ser się rozpuścił.

  6. Podawać z sosem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bibi85 07 stycznia 2010 ja robię podobne ale bez sera. nie smażę ich tylko gotuję w osolonej wodzie tak jak pierogi. są pyszne zwłaszcza z pieczenią i dobrym sosikiem. polecam, tylko trzeba uważać żeby się nie rozpadły podczas gotowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

turas77 08 maja 2009 Bardzo fajny przepis na resztki chleba. Sos idealnie dopasowany. Było PYCHA!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń