Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z cukini''

Przepis dnia 2009-05-27
Przekąski

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 25.05.2009

Odsłon: 11112

Danie dla wegetarian i nie tylko..... hmmm, nawet nie dałam jej dobrze ostygnąć, pychotka.;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy, wkładamy do formy i pieczemy 30 min. w temp. 250/C. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

antena28 03 kwietnia 2014 Zapiekanka jest przepyszna -ja używam trochę więcej sera żółtego i trochę więcej czosnku oraz dodaję trochę gałki muszkatołowej.POLECAM!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tunka 08 września 2011 Wczoraj zrobiłam na obiad,wyszło pysznie:)Polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 11 lutego 2011 Uwielbiam cukinię, a tego sposobu na jej przygotowanie nie znałam. Wygląda pysznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hurragan76 06 września 2009 baardzo ciekawy przepis - muszę wypróbować

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 12 sierpnia 2009 ale świetnie wygląda, smakuje też ekstra

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 01 czerwca 2009 Hej agulamin22, ja tylko odciskam ( nie solę) ale jeśli chodzi o gotowanie to wszystkie chwyty dozwolone, powodzenia następnym razem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 31 maja 2009 Dziękje za odpowiedż.Wiesz będe próbowala,może za mało odcisnęłam tą cukinia.Wiesz mam jeszcze pytanie a Ty po starciu cukini solisz ją najpierw trochę i odciskasz czy tylko odciskasz?Bo ja mam pewne przeczucie że tak powinnam zrobic ,i wtedy by mi więcej soku wylecialo z niej.Zobaczę może mi wyjdzie następnym razem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 31 maja 2009 Witaj, może problem tkwi w tym jak pieczesz? ja ustawiam na drugim poziomie od góry i piekę jak ciasto (na grzałkach, nie na nawiewie) a cukinia musi być naprawdę dobrze odciśnięta, no i trochę więcej mąki chyba też nie zaszkodzi. Daj znać jak wyjdzie następnym razem, bo aż ciekawa jestem. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 31 maja 2009 Hej,wczoraj robilam Twoją zapiekanke,w smaku bardzo dobra,tylko miałam maly problem,srodek nie chcial mi się upiec,trzymlam ją w piekarniku ponad godzine a środek byl ciągle jak galareta,mozesz mi poradzic co zrobić żeby mi wyszła jak Twoja.Przepis bardzo mi sie podoba i chętnie zrobię jaj jeszcze raz, bo uwielbiam dania z cukini.
Pozdrawiam i czekam na radę. P.S. zrobilam wszystko zgodnie z Twoim przpisem.(może powinnam dodać więcej mąki? )

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń