Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna w smaku zapiekanka bez mięsa
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 291
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 799
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 924
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 291
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 799
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 924
Składniki
Cukinię obrać, pokroić na plastry, wyłożyć nią naczynie żaroodporne (w ceku uniknięcia bałaganu wyłożyłam je wcześniej folią aluminiową, ale i tak się podarła, myślę jednak, że dzięki niej nie przywiera do naczynia :P). Można lekko posolić.
Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce. Dusić z masłem i niewielką ilością wody, oraz wgniecionym czosnkiem ok. 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, odparować pieczarki, dodać pieprz i kilka kropel sosu sojowego, wyłożyć na cukinię. Przykryć serem, zapiekać ok. pół godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Smacznego.