Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,zdrowa zapiekanka.Przepis z "Odmładzającej książki kucharskiej"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie.Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmażyć posiekaną cebulę z pieczarkami,odparować nadmiar wody i dodać zmielone filety z kurczaka.Kiedy się usmaży posolić,dodać pieprz,oregano i przestudzić.
Przestudzone pieczarki z mięsem i ugotowaną,odsączoną kaszę przełożyć do miski,wbić jajka i delikatnie wymieszać.Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30 min w temp 180 st.Po wyjęciu jeszcze gorące posmarować sosem przygotowanym z koncentratu pomidorowego wymieszanego z rozmiażdżonym czosnkiem.