Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca propozycja na obiad.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 825
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 89
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9218
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 825
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 89
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9218
Składniki
Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w 0,5 cm plasterki. Gotujemy na parze do miękkości. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.
Na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy mięso i smażymy chwilę. Po czym dorzucamy pokrojone pieczarki i starte na tarce ogórki. Smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia. Posypujemy startym żółtym serem.
W garnuszku roztrzepujemy jajka ze śmietaną i przyprawami - solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masę rozlewamy na zapiekankę. Pieczemy w piekarniku 30 min.