Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy nadchodzi ciepłe lato ( wkrótce nadejdzie, prawda ???)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Ziemniaki i kalafior ugotować w osolonej wodzie (osobno). W naczyniu do zapiekania ułożyć ziemniaki i różyczki kalafiora , doprawić, posypać cebulką usmażoną na maśle , zalać całość sosem serowym. Piec w temp. 180 st. do zezłocenia się wierzchu zapiekanki- przed podaniem posypać obficie natką.
SMACZNEGO
Robiac samodzielnie sos serowy można postąpić tak: 10 gad serka pleśniowego rozpuścić w 1/2 szkl mleka, w trakcie gotowania ciągle mieszać:, można zagęścić odrobiną mąki:)