Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 43
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 116
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 128
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 43
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 116
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 128
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę i natkę drobno posiekać. Bułkę odcisnąć z wody, połączyć z mięsem, jajami, cebulą i natką. Doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej pierwszą warstwę mięsa. W masę mięsną wcisnąć dwie obrane ze skórek parówki i pięć oliwek. Nakryć kolejną warstwą farszu i powtórzyć czynność z parówkami i oliwkami. Nakryć ostatnią warstwą mięsa. Zwilżonymi rękoma dokładnie zamknąć brzegi zapiekanki, całość wygładzić. Szczelnie owinąć folią. Piec 75 min w temp. 200°C. 10 min przed końcem rozwinąć folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.