Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z paluszków rybnych

Przekąski

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 4238

Dodano: 09.01.2017

Odsłon: 176

Wyborna i smaczna zapiekanka na dobrą przekąskę.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paluszki rybne upiec w piekarniku według opisu na opakowaniu. Następnie delikatnie przełożyć do przygotowanego wcześniej żaroodpornego naczynia. Masło stopić, wymieszać z mąką, zaciągnąć bulionem, podgotować do zgęstnienia. Po czym połączyć z chrzanem, śmietaną, przyprawić do smaku, chwilę podgotować i na koniec wymieszać z posiekanym koperkiem. Otrzymanym sosem polać paluszki w naczyniu.

  2. Obłożyć żółtym serem, skropić ketchupem.

  3. Zapiec w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do całkowitego roztopienia sera)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń