Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 71
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 71
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Zagotować w rondlu wodę, osolić ją. Do wrzątku włożyć torebki ryżu (torebki muszą być dobrze zanurzone). Ugotować je według przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, też pokroić w kostkę. Pieczarki usmażyć razem z cebulą, przyprawić. Ostudzony ryż wyjąć z torebek, połączyć z pieczarkami, jeszcze raz przyprawić do smaku. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. W ryżu zrobić łyżką 4 wgłębienia. W każde wbić jajko, oprószyć startym serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30 min. Zapiekankę kroić tak, by na talerzu znalazło się sadzone jajko.