Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadaje się zarówno na obiad i na danie główne dla gości
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 761
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 761
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
Składniki
Obrane i pokrojone warzywa oraz ziemniaki obgotować w małej ilości osolonej wody. Pokrojoną paprykę i cebulę przesmażyć na oliwie. Obgotowane warzywa odcedzić zachowując wywar.Żaroodporne naczynie dobrze wysmarować tłuszczem i układać warstwami warzywa przesypując przesmażoną cebulą oraz papryką. Na wierzchu położyć pokrojone na plastry pomidory, posolić i zalać wywarem z warzyw. Zapiekać w piekarniku około 45 minut.