Do góry

Dania główne Przepis na:

ZAPIEKANKA Z ZIEMIAKÓW

Dania główne

Autor: gonrts

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 27

Dodano: 17.02.2008

Odsłon: 4917

Polecam danei godne uwagi i napewno zasmakuje zaskoczycie swych głodomorków

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki umyc, zalac leko osolonym wrzatkiem i gotowac 25 min, po czym je odcedzići ostudzić. obrac i pokroić w plastry. ostatnia warstwe ziemiakow polaxc mlekiem rozkłóconym z jajkiem, sola i drobno posiekana cebula. forme wysmarowac tłuszczem. układac w niej warstwami ziemniaki,przesypujac kazda warstwe serem.całos posypac resztka startego sera i wiórkami z masła. potrawe zapiekac w tempereturze od 170 do 200 stopni, przez okolo 45 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń