Do góry

Przekąski Przepis na:

zapiekanka ze szparagami

Przekąski

Autor: sylvier

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 143

Dodano: 31.07.2008

Odsłon: 3717

Szybko,tanio i łatwo

Składniki

  • szparagi (najlepiej zielone), ok 1 kg
  • Jaja, 4
  • sera żółtego, 30 dag
  • pomidor, 1
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi pokroić na ok. 2 cm kawałki i ugotować w osolonej wodzie (ale nie na miękko). Odlać wodę i przełożyć szparagi do żaroodpornego naczynia, poczekać aż trochę przestygną. Jaja roztrzepać ze solą a następnie wlać na szparagi. Posypać startym serem żółtym a na wierzch położyć pokrojony w plastry pomidor. Posypać usiekaną pietruszką i koperkiem. Piec w piekarniku ok.30 min do roztopienia sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń