Do góry

Przekąski Przepis na:

zapiekanka ziemniaczana

Przekąski

Autor: ania34

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano: 11.01.2009

Odsłon: 5775

łatwe,smaczne i proste w przygotowaniu,moje dzieci bardzo lubią tą zapiekankę

Składniki

  • ziemniaki, 1,5 kg
  • duże cebule, 3
  • kiełbasa lub kawałek mięsa (np. karkówka)
  • słoiczek majonezu
  • żółty ser, 20 dag
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać,pokroić w połówki,lekko posolić i ugotować al-dente,odcedzić z wody.Kiełbasę pokroić w paseczki lub kosteczkę,podsmażyć,wrzucić cebulę pokrojoną w plasterki i wszystko poddusić do miękkości.W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami pokrojone w talarki ziemniaki,na to duszona cebula,posmarować majonezem,potem druga warstwa ziemniaków,cebuli,posmarować majonezem i posypać startym serem.Wstawić do piekarnika i zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku aż ser się stopi.Można podawać z ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ola100 09 stycznia 2014 bardzo fajny przepis napewno wyprobuje i ziol dodam ale w sumie ten majonez szybkie danie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń