Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności ze studenckich czasów ;-)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie /5 minut/. Cebulę i kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni. Dodać odcedzone ziemniaki z 1 ząbkiem czosnku i częścią przypraw. Smażyć przez chwilę. W międzyczasie w misce wymieszać jajko ze śmietaną, czosnkiem, ketchupem, serem żółtym i resztą przypraw. Mieszankę z patelni wyłożyć do naczynia do zapiekania, polać "miksturą" ;-) z miski i zapiekać w mocno rozgrzanym piekarniku ok. 15 minut. Smacznego