Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad z ziemniaków.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Przygotować naczynie żaroodporne i posmarować go olejem. Mleko wymieszać z chrzanem olejem, startym serem i ziołami, posolić do smaku . Zalać ziemniaki ,dobrze wymieszać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w temperaturze 160 stopni 40 minut.. Podawać z maślanką lub sałatką lodową . Wykonanie sałatki: Sałatkę porwać na kawałki a pomidor i ogórek drobno posiekać . Olej wymieszać z solą i zmiażdżonym czosnkiem . Zalać sałatę dodać pomidor i ogórek i dokładnie wymieszać , posypać szczypiorem i ozdobić oliwkami