Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekany przysmak z bazylią

Przepis dnia 2008-11-26
Przekąski

Autor: asiazet

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 391

Dodano: 24.11.2007

Odsłon: 38649

Zapiekany chleb z pomidorami, serem i świeżą bazylią.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bagietkę przekroić na pół i na mniejsze części. Włożyć do piekarnika aż brzegi się zarumienią. Ząbki czosnku przekroić na pół i dokładnie posmarować nimi gorącą bagietkę. Następnie posmarować masłem i położyć parmezan. Na górę pomidory i świeżą bazylię. Delikatnie polewamy oliwą z oliwek i dodajemy sól i pieprz do smaku. Wszystko wkładamy do piekarnika tak aby ser się roztopił.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

makalulu 17 stycznia 2009 moze ten komentarz doda jak nalezy - probowalam zapiekany przysmak jest rewelacyjny

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

makalulu 17 stycznia 2009 Super pomysł, bardzo smaczna przekąska, szybka , efektowna, lekka. Polecam szczerze i dzięki za przepis :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GOSC 25 września 2008 to podsmaz sobie te pomiory wczesniej na patelni i poÅ�óz je na buÅ�ce gorace i podamazone

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 20 lutego 2008 jak wszyscy tak sie czepiaja to niech smi sie wezma do publikacji swoich przepisow jak dla mnie przepis ok a jak ktos nie wie ze parmezan to ser to trudno jego strata ze jest analfabeta kulinarnym i tyle pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaczuszkella 11 stycznia 2008 Bo to zapiekany chleb z pomidorami a nie zapiekane pomidory. Pomidory wkladasz do piekarnika tylko zeby ser sie roztopil, czyli nie na dlugo, a wiec pomidory sa surowe.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń