Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.bardzo pyszne polecam.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4762
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4762
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
wsypujemy na patelnie ryż z torebeczki , nastepnie podsmazamy go aż do zarumienienia (nie gotować ryżu przed wsypaniem na patelnie) , oczywiście wlać z 2 łyżki oleju zanim wsypiemy ryż.potem jak juz sie zarumieni przelozyc z patelni do naczynia zaroodpornego i zalać rosołkiem.nastepnie wlozyc do piekarnika i piec w temp 150 stopni az sie ryz zrobi mieciutki.trzeba od czasu do czasu przemieszac zeby sie nie poprzyklejał do obrzezy naczynia.ryz sie zapieka a w tym czasie bierzemy pierś z kurczaka i kroimy na kwadraciki.potem doprawiamy i wrzucamy na rozgrzana patelnie z tluszczem.gdy ryz sie zapiecze wykladamy na talerze a obok wykladamy podsmazonwe miesko.ja jeszcze zawsze robie do tego wszystkiego mizerie z sosem sałatkowym do mizerii.mozna kupic taki sosik w sklepie